100 %
stopdedief

JABLOTRON ALARMSYSTEEM

Ons alarmsysteem

Professionele beveiliging is super eenvoudig. Uitbreidbaar met afstandsbediening, gemakkelijk verstelbaar. En het ziet er goed uit !
De JABLOTRON 100 is een revolutionaire hybride alarmsysteem (draadloos, bekabeld of een combinatie). Het is geschikt voor woningen, winkels, kantoren, magazijnen, werkplaatsen enz. Het rapporteert inbraak, brand, medische problemen, overvallen en andere mogelijke risico’s.

Eenvoudige bediening:

Dankzij de revolutionaire besturing is de JABLOTRON 100 het eerste alarmsysteem dat u direct zult begrijpen. U hoeft zich niet langer zorgen te maken over ingewikkelde bedieningspanelen.

Tijdloos design:

Het ontwerp van onze onderdelen is ontworpen in samenwerking met de beste ontwerpers. Ontdek de schoonheid van ons alarmsysteem die moeiteloos past in uw eigen huis.

Multifunctioneel gebruik:

Ons alarmsysteem beschermt je niet alleen tegen diefstal, maar ook tegen brand, overstromingen en gaslekken. Het systeem kan de temperatuur regelen, je garagepoort openen en nog veel meer. Het is dan ook de nieuwste technologie!

Overal toegangkelijk:

Met de MyJablotron gratis App kan je het alarmsysteem bedienen. Je kan je alarmsysteem bedienen via smarphone, tablet en PC. Daarnaast kan je onder andere via de geschiedenis bekijken wanneer en door wie het alarmsysteem is gewapend.

Het jablotron alarmsysteem bevat meestal de volgende onderdelen:
  • 1. De alarmcentrale
  • 2. De detectoren
  • 3. De binnen – en buitensirene
  • 4. De bedieningspanelen

1. De alarmcentrale

De alarmcentrale is het hart van het jablotron alarmsysteem. Deze zorgt er voor dat alle componenten met elkaar kunnen communiceren. De centrale wordt steeds uitgerust met een data-sim kaartje. Dit kaartje communiceert een alarmmelding naar de gebruikers (via sms of telefoon) en de indien gewenst de meldkamer. Daarnaast is het steeds mogelijk de centrale te voorzien van een LAN of een PSTN verbinding.

Indien het alarmsysteem draadloze componenten bevat, moet men aan de alarmcentrale een radio frequentie module toevoegen. Deze module zorgt voor een perfecte verbinding tussen de draadloze componenten en de alarmcentrale.

2. De detectoren

a. Detectoren voor omtrekdetectie

OUTDOOR PIR detector: Deze detectoren van het jablotron alarmsysteem plaatst men rondom de woning. Wanneer het alarm aan staat en een persoon in het gezichtsveld van deze detector loopt dan zullen de gebruikers hiervan een melding krijgen.Jablotron heeft heel wat draadloze detectoren voor buitengebruik. Deze kunnen dus makkelijk bijgeplaatst worden.Deze detectoren worden meestal in combinatie met camerabewaking geplaatst.

b. Detectoren voor perimeterdetectie

Magneetcontacten

Dit zijn normaal gesloten contacten. Deze detectoren veroorzaken een alarm wanneer ramen of deuren worden geopend. Jablotron heeft zowel draadloze als bedrade magneetcontacten. Deze detectoren zullen niet functioneren wanneer men een venster breekt want dan blijft het contact gesloten.

Glasbreukdetectoren:

Deze detector biedt een perfecte oplossing wanneer een inbreker de woning wenst te betreden door het vensterglas te breken. Jablotron heeft zowel draadloze als bedrade glasbreukdetectoren.

C. Detectoren voor binnenetectie

PIR detectoren:

Deze detectoren worden gebruikt voor permanente controle van beweging in een bewaakt gebied. Wanneer er beweging wordt gedetecteerd zal dit een melding sturen naar de centrale. De centrale zorgt er voor dat sirenes zullen afgaan en dat de gebruikers worden verwittigd. De PIR detectoren van Jablotron zijn zowel draadloos als bekabeld verkrijgbaar.

Glasbreukdetectoren:

Deze detector biedt een perfecte oplossing wanneer een inbreker de woning wenst te betreden door het vensterglas te breken. Jablotron heeft zowel draadloze als bedrade detectoren glasbreukdetectoren.

d. Andere detectoren

Branddetectoren:

Het jablotron alarmsysteem bevat zowel bedrade als draadloze branddetectoren. De detectoren reageren op rook of hitte. De detector kan zo ingesteld worden zodat hij rook en hitte, rook of hitte, alleen rook of alleen hitte detecteert.

Gaslekdetectoren:

De gaslekdetector van het jablotron alarmsysteem detecteert lekken van explosieve gassen (Natuurgas, Methaan, Propaan, Butaan). Als de detector een gaslek detecteert, zullen het brandalarm en ingebouwde sirene afgaan.

Water Overloop detectoren:

De detector geeft aan als in een ruimte (kelder, badkamer, enz.) een water overloop plaats vindt. Deze informatie wordt via de bus naar het controle paneel van hat jablotron alarmsysteem gezonden.

De temperatuur sensor:

Deze sensor wordt gebruikt om de temperatuur in een ruimte te meten. De gemeten temperatuur wordt via het bedieningspaneel naar de jablotron cloud gezonden.\

3. De binnen – en buitensirene

We onderscheiden 3 verschillende soorten binnensirenes.

Bus bedrade buitensirene:

Deze sirene wordt rechtstreeks verbonden met de bus van het jablotron alarmsysteem. Deze sirene produceert 85 decibel vanop 1 meter van de sirene. De bus sirene heeft geen noodbatterij.

Tweeweg draadloze bekabelde binnensirene:

Deze binnensirene verbindt men met 230V en communiceert draadloos met het Jablotron alarmsysteem. De sirene produceert 85db vanop 1 meter. De sirene is uitgerust met een noodbatterij. Deze batterij heeft een autonomie van 24 uur.

Draadloze binnensirene voor in het stopcontact:

Deze binnensirene plaatst men in het stopcontact. De sirene communiceert draadloos met het jablotron alarmsysteem en produceert 90db. De sirene is uitgerust met een noodbatterij met een levensduur van 3 jaar.

We onderscheiden 3 verschillende soorten buitensirenes:

Bus bedrade buitensirene:

De bus bedrade sirene verbindt men via de buskabel aan het jablotron alarmsysteem. De sirene produceert 100db en komt in 3 verschillende uitvoeringen.

Tweeweg draadloze buitensirene:

De sirene sluit men via een transformator aan op het stroomnet en communiceert draadloos met het jablotron alarmsysteem. De sirene is uitgerust met een noodbatterij en heeft drie behuizingen: wit, grijs en inox.

Batterijgevoede draadloze buitensirene:

De sirene wordt gevoed door een lithium batterij geheel zonder de noodzaak van enige externe voeding. De sirene produceert ongeveer 100db en heeft 3 behuizingen: wit, grijs en inox.

4. De bedieningspanelen

We onderscheiden 3 verschillende soorten bedieningspanelen.

Codebedieningspaneel met RFID en display

Dit bedieningspaneel kan men zowel door het ingeven van de code als met een badge bedienen. Het bedieningspaneel heeft een display waarop je heel wat kan aflezen. Er bestaat zowel een draadloze als een bekabelde versie van.l

Codebedieningspaneel met RFID

Dit bedieningspaneel kan men zowel door het ingeven van je code als met een badge bedienen. Er bestaat zowel een draadloze als een bekabelde versie van dit bedieningspaneel. Men kan tot 20 segmenten opbouwen aan het bedieningspaneel.

Bedieningspaneel met RFID

Dit bedieningspaneel kan men uitsluitend bedienen met een badge. Het bedieningspaneel komt zowel in bekabelde als draadloze uitvoering. Men kan tot 20 segmenten opbouwen aan het bedieningspaneel.